از صفر تا صد آشپزی: مهارت های استفاده از چاقو

به گزارش وبلاگ 3 جعبه، یکی از لازمه های هر آشپزخانه ای چاقو است که در تمام آشپزی ها مورد احتیاج است. در درس امروز مهارت های استفاده از چاقو، تمیز کردن و تیز کردن آن را یاد می گیریم.

از صفر تا صد آشپزی: مهارت های استفاده از چاقو

روش درست دست دریافت و استفاده از چاقو

چاقو را باید محکم و ثابت دست بگیرید و همواره هنگام برش دادن مراقب انگشت های دست باشید.

هنگامی که چاقو را دست می گیرید دست باید اطراف دسته چاقو باشد و هیچکدام از انگشت ها نباید از دسته چاقو بیرون بزند.

یکی از روش های نادرست دست دریافت چاقو قرار دادن انگشت اشاره روی پشت تیغه چاقو است. در این حالت زیاد نمی توانید جهت چاقو را کنترل کنید و ممکن است تیغه چاقو به سمت دست تان برگردد. به علاوه ممکن است چاقو به اطراف بچرخد و به دست آسیب برسد.

هنگام بریدن یا خرد کردن غذا را با دست دیگر به حالت چنگال نگه دارید. انگشت ها را خم کنید و انگشت شست را زیر انگشت ها مخفی کنید. قوزک انگشت ها مثل یک محافظ در مقابل تیغه چاقو عمل می نماید و مانع از بریدن انگشت ها می گردد.

هنگامی که غذا را ریز ریز خرد می کنید دست دیگر را روی تیغه چاقو قرار دهید و با همین دست فشار وارد کنید.

نکاتی برای امنیت هنگام بریدن غذاها

اگر تخته تکان می خورد یک کاغذ یا دستمال را مرطوب کنید و زیر تخته قرار دهید تا مانع از تکان خوردن تخته گردد.

وقتی غذاهای گرد مثل سیب زمینی و پیاز را خرد می کنید آن ها را از وسط نصف کنید و قسمت صاف را روی تخته قرار دهید.

چاقوی تیزتر امن تر است

هر چه چاقو کندتر باشد فشار بیشتری برای بریدن غذاها وارد می کنید. اما چاقوی تیز با کمترین فشار به راحتی غذا را خرد می نماید. بنابراین به خاطر فشار کمی که وارد می کنید اگر دست بریده گردد بسیار مختصر و سطحی است. اما بریدن دست با چاقوی کند عمیق تر است چون فشار بیشتری وارد می کنید.

انواع برش ها با چاقو

اگر دوست دارید غذایی که درست می کنید درست مثل دستور پختش دربیاید باید در نوع خرد کردن ها دقت کنید و انواع آن را بشناسید.

غذا باید در اندازه های یکسان خرد گردد تا به یک اندازه بپزند. به عنوان مثال اگر هویج را در اندازه های یکسان خرد نکنید هویج های ریز زود می پزند و هویج های درشت نپبخته می مانند.

خرد کردن در اندازه های درشت

این روش خرد کردن برای غذاهایی مناسب است که قرار است مدتی طولانی بچوشد مثل انواع خورشت.

اسلایس کردن

هنگام اسلایس کردن غذا باید مراقب باشید اندازه ها یکسان و همشکل باشند تا به طور یکسان پخته شوند.

خرد کردن نگینی

خرد کردن نگینی در اندازه های 5 الی 20 میلیمتری است و معمولا ابتدا به شکل خلالی و دوباره به شکل مکعبی خرد می گردد.

ریز ریز کردن

برای ریز کردن ابتدا باید غذا را خرد کنید دوباره کف یکی از دست ها را پشت تیغه چاقو قرار دهید و با حرکت دادن چاقو به بالا و پایین به قطعات ریزتری خرد کنید.

تمیز کردن چاقو

چاقو را هرگز در ماشین ظرفشویی نشوئید چون ممکن است تیغه چاقو به ظرف های دیگر برخورد کند و کند گردد. چاقو را با دست بشوئید و بلافاصله خشک کنید چون خیلی از چاقوهای استیل ضد زنگ هم خیلی زود زنگ می زنند به همین دلیل باید بلافاصله بعد از شستشو خشک شوند.

تیز کردن چاقو

خیلی ها چاقو را با سنگ یا پشت بشقاب های چین تیز می نمایند اما بهتر است از چاقو تیزکن برقی بهره ببرید.

منبع: بدونیم

به "از صفر تا صد آشپزی: مهارت های استفاده از چاقو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از صفر تا صد آشپزی: مهارت های استفاده از چاقو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید